Mat som kan lages på stormkjøkken

kjøkken

Hvem sier at turmat må være kjedelig? Enten man skal på padletur, fjelltur eller sykkeltur, så har man utallige muligheter om man har med seg et stormkjøkken.

Forslag til mat som kan lages på stormkjøkken

stormkjøkkenPasta med kjøttsaus

Kjøttsausen kan du lage hjemme og ta med. Den kan gjerne være frossen. Pakk med snarkokt pasta, slik at du bruker minst mulig brensel. Det finnes også posesaus som blandes ut med vann, og disse tar mindre plass. Men hjemmelaget er jo alltid best.

Pølse med potetmos

Dette er jo en klassiker, og noe de fleste barn elsker. Potetmos i pulverform er veldig enkelt å lage. Du kan enten ta med grillpølser som kan stekes, eller wienerpølser som kan trekke mens du lager potetmosen. Ikke glem ketchup og sennep.

Supper

Det finnes et bredt utvalg posesupper i butikkene. Vi anbefaler at du velger de som kun skal tilsettes vann, og ikke melk For å få de litt mer mettende kan du tilsette sopp, pølser, grønnsaker etc.

Taco

Er dere en familie der det ikke finnes en fredag uten fredagstaco? Vel, det er ingen hindring selv om dere skulle befinne dere langt ute i ødemarken. Ta med noen friske, oppkuttede grønnsaker, ferdig kjøttdeig og lefser. Kjøttdeigen varmes på stormkjøkkenet, og lefsene kan også pakkes i folie og få seg en oppvarming.

Laks med teriyakisaus

Kanskje klarer du å fiske din egen laks? Men det tryggeste er nok å ta med, så du ikke risikerer å legge deg sulten. Laksen stekes, og deretter kan du helle over teriyakisausen. Topp det hele med sesamfrø og nyt!

Havregrøt

Havregrøt gir mye næring og er en perfekt frokost når man er på tur. Her får man også alternativ i butikken som kun skal blandes ut med vann. Ta gjerne med et glass syltetøy for å friske opp smaken.

Pannekaker

Ta med deg ferdig pannekakerøre på en brusflaske. Enklere blir det ikke. Husk blåbærsyltetøy og sukker.

Omelett

Omelett er en av de rettene som kan varieres mest. Lag røren ferdig hjemme, og ta med det du ønsker å ha oppi. Det kan være skinke, purre, sopp, løk og så videre. Det smaker himmelsk ute i det fri.

Som du ser er det bare fantasien som setter grenser, så det er ingen grunn til at du ikke skal kunne nyte et nydelig måltid ute.

 

Scroll to top